top of page
foto escape website_edited_edited_edited_edited.jpg

Vragen en antwoorden

Alles wat je moet weten

Hoe werkt het?

Je hebt gekozen voor een Escapeloop op een locatie naar keuze. Iedere Escapeloop heeft zijn eigen verhaal of mysterie. Het doel van onze Escapelopen is om het geheim te ontrafelen. Je hebt hierbij informatie nodig uit de gekozen plaats. Je wordt dus op een speelse manier langs alle mooie bezienswaardigheden geleid die deze plaats te bieden heeft. Door de juiste informatie te verzamelen kom je tot het antwoord.

Hoe start ik?

Wanneer je de Escapeloop voor het eerst open maakt, kan het voelen alsof je geen idee hebt wat je moet doen en waar je moet beginnen. Onze tip is om alles eerst eens rustig door te lezen. Omdat er niet persé een vaste volgorde in zit, kun je alvast kijken naar wat je wel al snapt. De praktijk wijst uit dat al spelend alles steeds een beetje duidelijker wordt en op zijn plaats gaat vallen. Ga dus, wanneer je niet verder komt, niet bij de pakken neerzitten, maar zet door.

Weet ik vooraf naar welke locaties ik moet?

Het doel van het spel is om de puzzels en raadsels op te lossen. Met deze oplossingen word je naar een bepaalde locaties gestuurd. Op deze locaties vind je getallen of aanwijzingen voor een nieuwe locatie. De locaties zijn dus vaak verborgen in puzzels of raadsels. Je weet dus niet altijd meteen waar je naartoe moet. Aan jullie de taak om dit te ontcijferen.

Is er een vaste route?

In principe kun je alle opdrachten in willekeurige volgorde uitvoeren, dat is extra handig wanneer meerdere groepjes de Escapeloop lopen. Echter heeft iedere Escapeloop ook een snelste route. Deze wordt per Escapeloop duidelijk aangegeven.
Mocht je niet weten waar een bepaalde locatie te vinden is, dan mag je te allen tijde deze locatie online opzoeken. Je kunt hier bijvoorbeeld Google Maps voor gebruiken.

Wat moet ik doen wanneer ik iets niet begrijp?

Wanneer je het boekje in ontvangst hebt genomen kun je jouw eigen persoonlijke assistent op je telefoon activeren middels een QR code scanner. Deze assistent helpt je op ieder moment verder met datgeen wat je niet begrijpt. Schroom tijdens de tocht niet hem om hulp te vragen, hij geeft namelijk niet direct het antwoord, maar een kleine duw in de juiste richting. Altijd handig wanneer je zelf helemaal vastloopt. Onze tip is om niet te lang te wachten met hulp vragen.

Mag ik mijn telefoon gebruiken tijdens de Escapeloop.

Daar waar je telefoon in een escape room afgenomen wordt, is hij tijdens onze Escapeloop juist belangrijk. Je hebt hem in eerste instantie nodig om contact te krijgen met je assistent, maar daarnaast is hij voor heel veel andere doeleinden ook handig. Je kunt hem inzetten om codes te scannen, plaatsten op te zoeken, de betekenis van woorden te achterhalen, puzzels op te lossen en ga zo maar door.

Heeft de Escapeloop een tijdslimiet?

Nee, er zit geen tijdslimiet aan de Escapeloop. Wil je tussendoor dus even genieten van een drankje op het terras, dan is dat helemaal geen probleem. Je kunt daarna rustig verder spelen.
Na het activeren van je assistent is deze 48 uur beschikbaar. Mocht het om wat voor reden dan ook niet lukken om binnen deze tijd de Escapeloop af te ronden, neem dan even contact met ons op.

Hoelang duurt een Escapeloop?

Hoelang de tocht duurt is afhankelijk van het niveau van de speler, de gekozen route en het gebruik van de assistent. Per Escapeloop kun je lezen hoelang deze tocht gemiddeld duurt.
Heb je het gevoel dat je erg lang onderweg bent doordat je de puzzels lastig vindt (dat geeft niks), vraag dan om hulp aan je assistent.

Ik heb alle informatie verzameld, hoe nu verder?

Als je denkt dat je alles hebt gevonden, kun je bij de online assistent checken of je alles goed hebt. Heb je het goed dan kun je verder en ontdek je het geheim van de door jou gekozen Escapeloop. Heb je het fout? Dan kun je via je assistent ontdekken waar je foutjes zitten waardoor je alsnog het juiste antwoord in kunt voeren om achter de oplossing te komen.

Voor wie is de Escapeloop geschikt?

De Escapeloop is een uitdagende tocht, waarbij je brein zal worden geprikkeld. Voor een ervaren puzzelaar is deze tocht uitdagend genoeg. Ben je een minder ervaren puzzelaar dan raden we je aan de ondersteuning van de online assistent vaker in te zetten. De tocht wordt makkelijker naarmate je vaker om een tip vraagt. Dit zal in eerste instantie tegen je gevoel ingaan, want je wilt het natuurlijk zelf op lossen. De assistent geeft echter een kleine aanwijzing in de juiste richting waardoor je vaak vanzelf weer verder kunt. Schroom dus absoluut niet om deze assistent te gebruiken. Zo is de tocht namelijk op verschillende niveaus te spelen.

Voor wie is de Escapeloop niet geschikt?

Voor de snelle opgever, haha.
Mocht je echt niet van puzzelen of escape rooms houden, dan zouden wij onze Escapeloop niet aanraden.

bottom of page