top of page
foto escape website_edited_edited_edited_edited.jpg

Locaties

Locaties: Welkom

Escapeloop.nl is momenteel te spelen op vijf locaties met ieder een eigen verhaal. Hierdoor zijn ze afzonderlijk te spelen.
We zijn momenteel druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe Escapelopen.

Locaties: Tekst
IMG_3792_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

Escapeloop Balk

Giet it oan?

Al tijden is er in Balk een merkwaardig, maar belangrijk probleem. Tijdens de winter vriest de Luts vaak slecht, tot helemaal niet, dicht. Uit recent onderzoek is gebleken dat het botergehalte in de Luts veel te hoog ligt. Dit heeft alles te maken met de boterhandel waarmee Balk tussen de 15e en 18e eeuw rijk is geworden. Destijds zijn in de Luts meerdere boten gezonken met in het ruim grote hoeveelheden aan boter. Meerdere deskundigen hebben geprobeerd de waterkwaliteit te verbeteren, maar tot op het heden is een oplossing nog niet gebleken. Enige vraag die nog rest: Hoe krijgen we deze boter uit de Luts, waardoor de woorden ‘it giet oan’ eindelijk weer uitgesproken kunnen worden. Weet jij de juiste elementen te mengen?

Gemiddeld 2 uur

2 - 4 personen

€34.95 per notitieboekje.

Moeilijkheid ⚪️⚪️⚪️⚫️⚫️​

Verkooppunt:

It Bûterhûs
Van Swinderenstraat 8, 8561 AP Balk

Tel: 06 12865018


Klik hier voor de openingstijden.

Locaties: Over
Escapeloop_edited.jpg

Escapeloop Hindeloopen

Dossier Gestolen Teen

Eén en al ophef was er in Hindeloopen toen bleek dat er een wel heel opmerkelijk object uit het 1e Friese schaatsmuseum was gestolen. De afgevroren teen van Elfstedentochtschaatser Tinus Udding is verdwenen en tot dusver zijn de dader en zijn beweegredenen onbekend. Menig rechercheur heeft de zaak al onder handen genomen, maar een oplossing voor dit mysterie is niet gebleken. Zijn jullie in staat deze veelbesproken zaak op te lossen en tot een goed einde te brengen?

Gemiddeld 2 uur en 15 minuten

2 - 4 personen

€34.95 per dossier

Moeilijkheid ⚪️⚪️⚪️⚪️⚫️

78% ontrafelt dit mysterie

Verkooppunt:

VVV Waterland van Friesland
't Pakhûs, Tuinen 8
8713 KK Hindeloopen

Tel: 0514 521 420


Klik hier voor de openingstijden.

Locaties: Over
Escape loop Koudum Beantsje Nijs_edited_edited.jpg

Escapeloop Koudum

Het niet uitgegeven 'Beantsje Nijs'

Op de zolder bij de redactie van het 'Beantsje Nijs' is in een oude doos een wel heel opmerkelijke editie van dit dorpskrantje tevoorschijn gekomen met de opdruk: 'NIET UITGEVEN!' Tot op heden is niet duidelijk waarom juist deze editie uit 1989 niet het dorp in mocht. Ook na de rondvraag door Koudum is niet het antwoord gekomen waar de redactie op had gehoopt. Wat kan er in Koudum gebeurt zijn wat zo mysterieus is dat er niet over gesproken kan of mag worden?

Gemiddeld 2 uur

2 - 4 personen

€34.95 per Beantsje Nijs

Moeilijkheid ⚪️⚪️⚪️⚫️⚫️

90% ontrafelt dit mysterie

Verkooppunt:

Tijdelijk niet te spelen.


Locaties: Over
Escapeloop Sloten flessenpost.jpg

Escapeloop Sloten

Flessenpost van het bierschip

In dit op waarheid gebaseerde verhaal, ga je terug in de tijd. Om precies te zijn naar 12 mei 1588. Dit is de tijd van de tachtigjarige oorlog, waarbij Spanje grote delen van Nederland in handen heeft. De Spanjaarden zijn vastbesloten om het noorden van Nederland ook in te nemen en met name het stadje Sloten is een belangrijk doelwit geworden. Er staat iets groots te gebeuren dat kun jij aan alles voelen in de stad. Laat jij nou net flessenpost hebben gevonden van een schip hier uit de buurt... Van wie is dit afkomstig en wat wil diegene? Kun jij deze flessenpost openen en de stadswachter helpen om dit mysterie op te lossen?

Gemiddeld 2 uur en 15 minuten

2 - 4 personen

€34.95 per flessenpost

Moeilijkheid ⚪️⚪️⚪️⚪️⚫️

77% ontrafelt dit mysterie

Verkooppunt:

VVV Waterland van Friesland
Heerenwal 48, 8556 XW Sloten

Tel: 0514 531 541​

Klik hier voor de openingstijden.

Locaties: Over
IMG-6831_edited_edited.jpg

Escapeloop Stavoren

Hoogmoed komt voor de val...

De welbekende sage van het vrouwtje van Stavoren, maar dan vanuit een onverwacht ander perspectief verteld. Was het eigenlijk wel toeval dat de verdwenen ring, die het vrouwtje woest de zee insmeet, weer terugkwam bij haar? Was het niet een opgezet plan om iemand die alles heeft, te laten voelen hoe het is om dat niet te hebben. Ze zeggen niet voor niets; hoogmoed komt voor de val...

Open het dagboek en ontdek het ware verhaal.

Gemiddeld 2 uur

2 - 4 personen

€34.95 per dagboek

Moeilijkheid ⚪️⚪️⚪️⚫️⚫️

89% ontrafelt dit mysterie

Verkooppunt:

VVV Waterland van Friesland
Stationsweg 7, 8715 ES Stavoren

Tel: 0514 682 424​

Klik hier​ voor de openingstijden.

Locaties: Over
bottom of page