top of page

Over Escapeloop.nl

Escapeloop.nl is opgericht tijdens de Covid-19 pandemie. Doordat er weinig activiteiten plaats konden en kunnen vinden en wij (Robbert en Janien) niet van stilzitten houden, zijn we aan de slag gegaan. We zijn zelf gek op Escape Rooms en puzzelen, maar houden ook enorm van buiten zijn. We wilden dit graag met elkaar combineren. Zo is de Escapeloop ontstaan.

Escapeloop Hindeloopen.jpg

Over

Escapeloop Koudum als zaterdaguitje

Daar waar we normaal in het weekend sporten, spelletjes doen en eropuit gaan, zijn veel van deze activiteiten tijdens de corona pandemie stil komen te liggen. Binnen onze vriendengroep kwamen we op het idee dat we deze activiteiten zelf ook wel konden organiseren waarbij we ons volledig aan de Covid maatregelen zouden kunnen houden. Zo was het ‘zaterdaguitje’ geboren. Toen het onze beurt was om een activiteit te bedenken, stond er na wat brainstormen al snel een ‘Escapeloop door Koudum’ op de planning. We maakten op geheel eigen wijze een escapeboekje met daarin allerlei puzzels en geheimschriften verstopt die je brachten naar verschillende locaties in het dorp. Op deze locaties werden kluisjes en meer aanwijzingen gevonden om uiteindelijk op de laatste geheime locatie terecht te komen. Degene die als eerste deze locatie wist te vinden werd beloond met punten in het klassement dat we bijhielden.


Opmerkingen onderweg

“Wat zijn jullie aan het doen? Een puzzeltocht? Leuk! Kan ik die ook spelen?” hebben we onderweg meerdere malen gehoord en waarom zouden we deze tocht ook voor onszelf houden als we daar andere mensen ook een leuke middag mee kunnen bezorgen? We pasten de teksten aan en kwamen met de nieuwe naam. Heel goed te doen in tweetallen, maar ook leuk voor meerdere personen en voor gezinnen. Het enige wat je nodig hebt om deze tocht te spelen is het boekje, een pen en een telefoon met internetverbinding. Doordat je hints kunt vragen aan je online-assistent kan iedereen deze tocht halen en op de juiste eindlocatie uitkomen. Je bepaalt zelf de moeilijkheidsgraad. Hoe meer hints je vraagt, hoe makkelijker de tocht wordt. Daarnaast kies je ook zelf welke locatie je eerst bezoekt. Iedereen kan op zijn eigen tempo spelen en een pauze tussendoor is ook geen probleem.

Escapeloop in de media

Media
Inmiddels hebben enkele media de Escapeloop ook ontdekt, klik hieronder om een aantal artikelen te lezen.

Leeuwarder Courant Escapeloop_edited_edited.jpg

Leeuwarder Courant

Escaperooms gesloten vanwege coronamaatregelen? Dan bedenk je toch gewoon een Escapeloop in de buitenlucht? In Koudum is een nieuwe rage gestart. Lees hier verder

bolswarder.jpg

Groot Bolsward Ijsselmeerkust

KOUDUM - Het idee ontstond in de eerste lockdown in 2020. Robbert Zonderland en Janien van der Meulen zochten een mogelijkheid om ondanks de coronamaatregelen toch een speelse activiteit te doen en vonden dat in de ‘escapeloop’.

Ontdekjeplek.jpg

Ontdekjepleknl.nl

Een andere manier van een escaperoom; de Escapeloop. Buiten in Hindeloopen (of in een andere stad/dorp in Friesland) een super leuke wandeling maken waarin je het dossier op moet lossen. Check voor mijn ervaring deze blog:

bottom of page